2014 SENESİNDEN İTİBAREN BULGARİSTANDA DEVAMLI OTURUM İZNİ

Bulgaristan  Vatandaşlık Satın Almak

 

Avrupa birliği ülkesi olan Bulgaristan yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanımaktadır.  Bulgaristan'da yatırım yapan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bulgar vatandaşlığına başvuru yapabilir. Bulgaristan'da yatırım yapabilmeniz için Devlet Tahsil Bonosu almanız gerekmektedir. Bulgaristan bankasından  512,000 € Devlet Tahvil Bonosu alanlar yatırımcı statüsü kazanmaktadır. Finans bakanlığından yatırımcı belgesi aldıktan sonra Bulgaristan’da yaşayacağınız ev ya da oturacağınız kira kontratı ile vatandaşlık prosedürünü başlatabilirsiniz. 


Yatırımcılara Bulgaristan vatandaşlık Başvurusu
 İstanbu Bulgaristan başkonsolosluğu, Bursa Bulgaristan konsolosluğu Edirne Bulgaristan başkonsolosluğu büyükelçiliğinden D vize başvurusunda bulunabilirsiniz
Yatırımcılara Bulgaristan konsolsoluğundan D vize almak için; 

a-    Yatırımcı belgeniz
b-    Kirakontratınız
c-    Sabıka kaydınız 
d-    Nüfüs kayıt örneği 


Bulgaristan konsolosluğuna yatırımcı vizesi başvuru formu ile  gerçekleştirilmektedir.


yatımcular için D vize işlemi 45 gün sonrasına çıkacağına ön görüldüğü için başvurduğunuz konsolosluk size 45 gün sonrasına  fiş verilir. Bulgaristan yabancılar şubesinden oturum kartına başvurduktan sonra  süresiz Bulgaristan oturum izni alıcaksınız. 5.yılınızın sonunda vatandaşık başvurusunda bulunarak  vatandaşlık işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Vatandaşlık alacak yatırımcıların bilmesi  gereken 

 

-    Bulgaristan’da vatandaşlık hakkı kazanmanız için  Devlet tahvil bonosunu Bankalardan Temin edebilirsiniz


-     Vatandaşlık için alınan 512.000 € bankada 5 yıl süre ile Banka’da  kalacaktır


-    Yatırım yapmak için almanız gereken 512.000€  


-    Bulgaristan vatandaşlığı Avrupa birliği vatandaşlığıdır. Tüm avrupada  ve şengen ülkelerinde yaşama ve çalışma hakkınız var.

 

Bu site resmi bir site değildir. Burada yer alan bilgilerin doğruluğunu işlemlerinize başlamadan önce mutlaka teyit ediniz. Bulgaristan vatandaşlığı ile ilgili güncel bilgiler için Bulgaristan Büyükelçiliği, Bulgaristan Başkonsolosluğu ve Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Ana Menü

BULGARİSTANDA YATIRIMCILARA VATANDAŞLIK HAKKI